Aktuality ZŠ

Den otevřených dveří s Ekotýmem

PŘÍRODOPISNÁ UČEBNA

V úterý 28. 11. 2023 proběhl na naší škole Den otevřených dveří. Jako první bod programu bylo slavnostní odhalení malované stěny ve školním vjezdu. Odstartovali jsme rozstřihnutím zelené pásky, kterou nám přestřihl pan starosta. Proběhlo poděkování všem, kdo se na stěně podíleli. Byl nachystaný i slavnostní přípitek, kterým byla Tibira.

Následně se Ekotým přesunul do přírodopisné učebny, kde měl nachystaná svá stanoviště. Na stanovišti „Třídící linka“ si mohli děti i dospěláci vyzkoušet třídění odpadků, ve kterém i někteří chybovali. Příkladem je papírové plato od vajec, které už je tolikrát recyklované, že už se do papíru neřadí.                                                                                                            

Hned naproti byl „Ekobar“, ve kterém si všichni mohli vyzkoušet, jak chutná Tibira. U stolečku vedle se nacházel „Ekobufet“. Naše ekotýmačky tady mazaly zdravé pomazánky, které nám pomohly připravit paní kuchařky ze školní jídelny. Kdo pomazánku ochutnal, měl možnost vzít si domů i zdravý recept.                                                              

Na každé akci, kde je Ekotým alespoň z části organizátorem, se snažíme, abychom alespoň trochu zlepšili okolí Troubek, stravování ve školní jídelně i u Vás doma nebo abychom pomohli naší planetě. A proto u nás na stanovišti vždy najdete dotazník s otázkami na tato témata. Moc si toho vážíme, že nám pomáháte vše zlepšovat.

 

                                       Za školní EKOTÝM Veronika Přehnalová, 7.třída

Prohlédnout galerii